About Me

In A Few Words

Zorana S. Jean Manić (Beograd, 1991) je završila Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu, smer Srpska književnost i jezik sa komparatistikom, nakon čega završava M.B.A studije u Seulu.

Još od Osnovne škole, a naročito od Osnovnih studija, ona se uključuje u razne kulturne projekte. Osnivač je i prvi predsednik Sekcije scenskih umetnosti gde je sve do pred odlazak u Južnu Koreju, tri godine vodila oko trista aktivnih članova i šezdeset volontera. Bila je član Studentskog parlamenta Filološkog fakulteta i predsednik komisije za međunarodnu saradnju. Učestvovala je u organizaciji mnogih književnih i kulturnih večeri, različitih projekata, predstava, humanitarnih događaja, bila učesnik na tribinama i konferencijama na Filološkom fakultetu i u Višegradu na Andrićevom Institutu.

About My Work

Rano je počela da piše, a priče i pesme su joj nagrađivane na brojnim nacionalnim i internacionalnim književnim konkursima i uvrštene u razne Zbornike i časopise. Neki od konkursa na kojima je dobila prve nagrade su Lagunina Kratka porodična priča, III međunarodni festival poezije i kratke priče Pavle Popović, XIII međunarodni konkurs ljubavne poezije, da pomenemo samo neke.

Igra beskonačne zakrivljenosti je njen prvi roman, koji je zamišljen kao treći u nizu od ukupno šest romana iz serijala.

Osim rada na romanima, Zorana priprema i zbirku priča kao i scenario za film koji bi bio rađen po motivima romana, a obožava i da slika kao i da fotografiše lepe momente.

Pored maternjeg, Zorana govori engleski, francuski, korejski, ruski, španski i trenutno uči nemački jezik.

Živi i radi u Ženevi sa suprugom i psom Ninom. 

Instagram feed